Stagiair(e) Asset & Liability Management

Over de organisatie

Het verhaal van Van Lanschot Kempen is een boeiend verhaal over het oudste onafhankelijke financiële instituut van Nederland. We werken opgeteld al bijna vier eeuwen met grote toewijding en financieel vakmanschap aan de vooruitgang van onze klanten. Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen hebben met particuliere en institutionele klanten. Private Banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring. Duurzaam ondernemen speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zijn een integere wealth manager met respect voor de wereld om ons heen en met oog voor volgende generaties. We streven ernaar waarde te creëren voor onze belanghebbenden; niet alleen in financiële maar ook in sociale, ecologische en maatschappelijke zin.

We zijn de challenger van de markt en spelen snel, slim en proactief in op de ontwikkelingen in de markt om onze concurrenten net een stapje voor te zijn. We bouwen aan lange termijn relaties gebaseerd op wederzijds vertrouwen waarin we voor en met onze klanten het beste resultaat behalen. Onze visie staat daarom in het teken van klantverwachtingen waarmaken, maar liever nog overtreffen. Daarbij streven we ernaar om synoniem te staan voor topkwaliteit, uitstekende adviezen en maatwerkoplossingen. Mensen die ondernemen en altijd passie tonen voor hun werk krijgen bij ons alle kansen. Bij ons gebeurt het.

De functie

Binnen de hoofdafdeling Group Risk Management houdt het team Asset & Liability Management (ALM) zich bezig met de risico’s binnen de bankbalans. We richten ons daarbij hoofdzakelijk op renterisico, liquiditeitsrisico en solvabiliteit. Het team heeft tot taak ALM-managementinformatie van hoge kwaliteit te verzorgen, zodat risico en rendement optimaal afgewogen en gestuurd kunnen worden. We opereren in een dynamisch speelveld in het hart van de bank. Behalve de samenwerking met interne partijen zoals Treasury, Finance en Product Management, is de dialoog met toezichthouder DNB een belangrijk element van onze werkzaamheden.

Het ALM-team is jong en bestaat uit vijf enthousiaste, deskundige en hardwerkende professionals. Het team heeft een sterke ‘drive’ om eindproducten van topkwaliteit te leveren en voortdurend zaken te verbeteren.

Een stage bij ALM binnen Van Lanschot is een prachtige kans om in korte tijd te ontdekken hoe een bank echt ‘werkt’. Door de relatief kleine omvang van het team krijg je automatisch alle facetten van het balansbeheer te zien. Je leert hoe risicomanagement, regelgeving en verdienmodellen samenhangen. Als je beschikt over goede kwantitatieve vaardigheden, snel de samenhang tussen dingen ziet en je analyses kunt vertalen in een heldere boodschap zal je het bij ALM uitstekend naar je zin hebben.

Jouw belangrijkste werkzaamheden zijn o.a.:

 • Het opstellen van het Weekly Liquidity Report
 • Het verwerken van Funds Transfer Pricing (FTP)
 • Het voorbereiden van het maandelijkse ALCO-rapport
 • Het verbeteren van bestaande processen op de afdeling waar mogelijk
 • Overige werkzaamheden (ruimte voor eigen initiatief)

De voorkeur gaat uit naar een stagiair(e) die 2 à 3 dagen meewerkt op de afdeling (combinatie met bachelor scriptie is mogelijk).

Functie-eisen

Werken bij Van Lanschot Kempen betekent op de eerste plaats dat je je herkent in onze kernwaarden: ondernemersgeest, vakmanschap, toewijding en specialisatie. Daarnaast herken je je in het volgende profiel:

 • Je volgt een WO-opleiding, bij voorkeur econometrie, financiële economie of een andere kwantitatieve richting;
 • Je bent een teamplayer
 • Je bent analytisch sterk en werkt accuraat;
 • Je bent handig met excel;
 • Je hebt interesse in en affiniteit met de financiële sector;
 • Je bent proactief en zelfstandig.

Wij bieden

Van Lanschot Kempen is gericht op mensen. Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. Door persoonlijke begeleiding zorgen wij dat jij tijdens jouw stageperiode goede kansen krijgt. Weet jij deze kansen te pakken, dan zijn er volop mogelijkheden! Daar staat natuurlijk een passende stagevergoeding en ruime aandacht voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling tegenover. Wij investeren in onze professionals en staan voor onze mensen. Dit begint bij onze stagiairs die wij hoog in het vaandel hebben staan.

Interesse?

Neem dan contact met ons op. Voor nadere informatie kun je bellen met Esther Helling, ALM (0613840287), Heidi Veugen, ALM (0613840157) of met Michelle Schoemaker, Stagiaire Talent Attraction & Development; m.schoemaker@vanlanschot.com